Melk is goed voor elk? – 341/365

Melk is goed voor elk? – 341/365

Ik ben altijd een heel grote fan geweest van melk en alle afgeleiden. Maar bijna 2 jaar geleden ontdekte ik dat melk helemaal niet zo goed voor me was. Lactose intolerant heet dat dan. Af en toe verlang ik nog altijd naar een glas ijskoude melk bij mijn boke choco of een echt ijsje. En dan neem ik een lactase pil om de boel te neutraliseren.

Goed 2 weken geleden begonnen we aan het flesvoedingavontuur voor Gitte. Eerst gewone poedermelk, dan de hypoallergene variant, maar na 2 weken proberen met zelfs maar 2 flesjes per dag hadden we beetje bij beetje een huilbaby in huis. Heel onrustig en ongelukkig met als dieptepunt een nuit blanche waarin op de zoon na niemand hier in huis een oog dicht deed. Gehoorsbeschadiging door een krijsende baby? Check.

En dus drinkt Gitte nu ook poedermelk op basis van rijst, net zoals grote broer bijna 3 jaar geleden. Op 24u tijd hebben we terug een heel andere baby in huis. Ze lacht, speelt en slaapt weer zoals tevoren. En daar was iedereen hier heel blij om. Hout vasthouden dus!

 

One thought on “Melk is goed voor elk? – 341/365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *