Bike to work: Diest – Averbode

Bike to work: Diest – Averbode

Een job dicht bij huis, de ideale gelegenheid om van bike to work te doen. Tussen mijn huis en werkplek liggen een goeie 10km. Een mooie afstand om elke dag met de fiets af te leggen. Mijn stalen ros was echter bijzonder zwaar en mijn dubbele hernia nog present genoeg om me te doen kiezen voor een elektrische fiets.

Na dag 1 was ik meteen al helemaal verkocht. Mijn Cube Elly Ride Hybrid is een vrolijke elektrische fiets met Bosch-motor. Vergeet grijs en zwart bommastijl. Elektrische fietsen kunnen ook mooi zijn. Dus ik ging voor een felgekleurd mosterdgeel exemplaar: want kleuren maken me vrolijke en hallo visibiliteit!

Of je nu bolt met mechanische doping of niet, dat kies je helemaal zelf. Je kan met een elektrische fiets ook niet-elektrisch fietsen. Vermits mijn Cube zelfs met batterij lichter is dan mijn Batavus rijd ik sowieso al een stuk vlotter. Maar op de stukken waar ik zin heb om echt lekker snel te gaan zet ik hem op eco. Ik blijf wel stevig mee trappen want hey een elektrische fiets is geen brommer.

fiets

Het verdict na 7 dagen Diest-Averbode?
Ik bolde 150km, waarvan 90 elektrisch. De zon en de wind waren van de partij. Ik hoorde massa’s vogels, zag eendjes, een reiger en een fazant.  ‘s Ochtends trotseer ik de lichte vrieskou, na 30 minuten sta ik met een fris wakker hoofd en opgewarmd lijf aan mijn bureau. Meteen klaar om er in te vliegen. En ‘s avonds is mijn rit huiswaarts ideaal om mijn hoofd ook helemaal leeg te maken. I ♥ ♥ ♥  my bike!

5 thoughts on “Bike to work: Diest – Averbode

  1. Hey, nog steeds content van. Ook ik wil mijn woon-werk met de fiets gaan doen. En de fietsenwinkel heeft deze in promo staan. Zou je hem opnieuw kopen?

    1. Ik ben er nog heel tevreden van. Vind hem handig en mooi. Alleen vraagt hij wel meer onderhoud dan mijn andere fiets die wel naafversnellingen heeft. Maar dat maakt weer aardig wat verschil in gewicht… Is dus wat kiezen wat je zelf belangrijk vindt. En ook afhankelijk van aantal km die je fietst en hoe vaak je het doet denk ik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *