Don’t grow up, it’s a trap!

Don’t grow up, it’s a trap!

Het gaat niet goed met de boekenverkoop in Vlaanderen. De enige sterkhouder zijn de kinderboeken. Granted ook ik koop amper nog een boek voor mezelf, al staat de nieuwe Ivo Victoria – Billie en Seb wel hoog op mijn wishlist. Kinderboeken daarentegen komen wel vlot in onze boekenkast terecht, van klassieke sprookjes over Tiny tot Kikker. Wat maakt dat we wel nog kinderboeken in huis halen?

Ik vind kinderboeken vaak simpelweg mooi. Knap geïllustreerde covers lachen me in de winkel toe. En ik weet hoeveel plezier dat papier hier in huis brengt. Het voorleesmoment is pure qualitytime en een kinderboek lees je keer op keer op keer. Reden genoeg dus om leuke verhalen in huis te halen.

Momenteel in roulatie op onze boekenplank:

  • verhaaltjes uit Dopido, Dokadi en Doremi. Elk nummer van de tijdschriften bevat ook een voorleesverhaal en de oudste is mijn favoriete testpersoon voor verhalen en illustraties ­čÖé
  • Magnus kan niet slapen – Kim Crabbeels . Leuk geschreven en knap ge├»llustreerd door Sebastiaan Van Doninck
  • Kikker is verliefd – Max Velthuijs . Omdat verliefd zijn zelfs voor kleintjes al tot de verbeelding spreekt.

Op de wishlist:

En hoe zit dat bij jou? Koop jij nog veel boeken voor jezelf of heb je ook een zwak voor mooie boeken voor het kleine grut?

3 thoughts on “Don’t grow up, it’s a trap!

  1. Ik koop eigenlijk best nog wel veel boeken. Meer als ik er gelezen krijg. Ik hou op m’n eentje de verkoop in stand denk ik soms. Ik hou zo van een echt boek. De enige kinderboeken die ik koop zijn die van Marc de Bel, al heb ik nog geen kinderen. Mijn collectie is er zeer gelukkig mee ;).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *