Heimwee – met vertraging

Heimwee – met vertraging

Maandag 19 maart 2012…

Week 40 +2, dus vanmorgen monitortijd, een halfuur werd anderhalf uur. Maar nog geen weeënactiviteit. Als kind was heimwee me niet vreemd. Ik telde de dagen af tot ik weer naar huis mocht. Onze ‘recente’ verhuis had een grondige impact op dat thuisgevoel. En al dacht ik dat ik er stilaan uit was, bevond ik me vandaag toch weer even op de wip…  Na de lange monitorsessie zakten we af naar Heverlee om een broodje te knabbelen. In onze oude buurt, aan een van de fijne picknickttafels. Tot mijn grote vreugde, ben ik nog altijd de Foursquare mayor van speelplein Sint-Lambertus Heverlee. Vorig jaar kreeg het speelplein een opknapbeurt om u tegen te zeggen. Bijzonder geslaagd, want in samenspraak met de kinderen die er sowieso al gingen spelen. Daar zat ik dan weer, net zoals een halfjaar geleden. Lekker in de zon met een klas of drie joelende kinderen op de achtergrond, Een perfecte middag afgerond met de gedachte “ooit kom ik hier terug”…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *