Het zwarte gat genaamd putteke winter

Het zwarte gat genaamd putteke winter

De Sinttijd leek dit jaar maanden te duren en de kleintjes durven nog steeds “Zie ginds komt de stoomboot” in te zetten. Maar hoe snel was die most wonderful time of the year dit jaar weer achter de rug?  Kerst vind ik echt een heerlijk feest. De lichtjes, de boom, pakjes geven, pakjes krijgen, relaxen met de familie, in je pj’s in de zetel hangen tot de middag. Dit jaar deden we van hygge whatever that exactely is. Veel relax thuis, alles mag niks moet. Een beetje noodgedwongen want week 1 is en was traditiegetrouw een week  met snot en koorts als toetje.

Rustig verder dobberen naar oudjaar dan maar en boem pats, 2017! Ik kan er prat op gaan, maar die dag overvalt me steevast het vervelend gevoel dat de kersttijd er weer helemaal op zit. In mijn hoofd groeit het zwarte gat genaamd putteke winter.
Guur weer, donkere dagen, kale bomen, onze wei zonder schapen. Het moment dat ik al eens google hoeveel dagen we nog verwijderd zijn van de lente (70 btw). Ik trek me op aan de dagen die al weer langer worden, in januari al meer dan een uur!  En ik probeer de kalender te vullen met dingen om naar uit te kijken. Met dit jaar échte verwennerij in de vorm van een weekend Efteling in het verschiet. Het aftellen kan beginnen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *