In ongenade

In ongenade

Afgelopen vrijdag trok ik samen met @Jan_Joris naar De Singel in Antwerpen voor ‘In ongenade‘, een stuk naar het boek van J.M. Coetzee, in een regie Luk Perceval.

Josse De Pauw bewerkte de tekst voor deze voorstelling en Perceval regisseert de acteurs naar een hoogtepunt. Vlot opgebouwd met de juiste verhouding van tekst en sfeer zette Toneelgroep Amsterdam een aangrijpende uitvoering neer. Een uitvoering waardoor ik het boek des te meer apprecieer.

Uitgebreide info over het stuk, de schrijver, regisseur en acteurs vind je in het programmaboekje.

Nog even over de Singel. Ongetwijfeld een cultuurtempel, maar voor mij te groots. Ik voelde me er enorm nietig in het massieve gebouw. Een beetje eenzaam gaat elke bezoeker op in dat immense stuk architectuur. En het Grand Café zou een gezellige napraatple kunnen zijn, de ruimte deed me zelfs wat denken aan het Stuk Café in Leuven. Maar de fancy ruimte zat vrijdagavond gevuld met blazende balletjes, waarvan niemand het op enig moment nodig vond me een stoel of kruk aan te bieden. Al zegt dat waarschijnlijk meer over de bezoekers dan over de locatie…

One thought on “In ongenade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *