Kansen geven, kansen krijgen

Kansen geven, kansen krijgen

Gisteren was het dag van de directeur en geheel toevallig ging ik samen met mijn hoofdredacteur Sonja op bezoek bij basisschool De Toverfluit in Molenbeek. Om te praten over kleuters en kinderen, over tijdschriften en taal, over hoe het is om met anderstalige kinderen aan de slag te gaan.

Ik herinner me uit mijn lagere schooltijd mijn directrice als een statige en nogal formele figuur. Maar Sabine van de Toverfluit blies me van mijn sokken. Een warme dame met een groot hart die honderduit kan vertellen over de kinderen op haar school en haar team van leerkrachten die gepassioneerd en ge├źngageerd aan de slag gaan met de kleintjes in hun klas.

Een op een, met oog voor de achtergrond van een kind maken ze er daar in Molenbeek boeiende schooltijden van. En bouwen ze aan een schoolklimaat waar het welbevinden van de kinderen minstens even belangrijk is als hun resultaten. En daar blijven ze heel bescheiden over. “Zo hoort het toch.” reageert Sabine vrolijk als we onder de indruk afscheid nemen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *