Mijn 6 running essentials – 17/52

Mijn 6 running essentials – 17/52

Dat ik weer ga lopen wisten jullie al. Na een goeie maand STR raak ik weer stilaan op dreef. En dat heb ik niet alleen te danken aan de conditie die stilaan terugkomt maar vooral aan deze 6 running essentials.

  • Vrolijke runners

Onlangs kocht ik me een nieuw paar runners. Mijn asics waren zo oud als de straat maar liepen nog wel ca va. Althans dat dacht ik toch. Tot de dag dat ik mijn Nike’s aantrok. Hallo zalige demping en light weight material. De vrolijke accenten maken dat ik met plezier mijn schoenen aantrek en dat is toch waar het allemaal mee begint right?

  • Outfit

Comfortabele schoenen maar ook comfortabele kleren maken lopen eens zo leuk. Liefst loop ik gewoon in short en shirt. Beiden dry fit ook van Nike. Aangename stofjes, licht, warm genoeg en toch voldoende ‘ademend’ als je het wat warm hebt. En een sportbh mag natuurlijk niet ontbreken. Lijkt me horror om te lopen zonder.

  • Nokia Lumia 930

Mijn  Lumia smartphone is vaste partner op weg. Hij zit in zo een looparmband. Al vind ik dat niet altijd even praktisch. Hij telt ook stappen zodat ik ‘s avonds kan blinken dat ik op loopdagen bijna 12000 stappen zet.

  • Start To run podcast

Reden 1 waarom die smartphone mee gaat. Mijn lijf heeft na zwangerschap 2 weer wat opbouwtijd nodig naar die 5 km. Ik hou nogal van verantwoord sporten. Zo hou ik het het langst vol. De STR podcast van Evy Gruyaert is op muzikaal vlak niet mijn ding maar helpt me wel om gestaag op te bouwen naar die 5km. En te luisteren als Evy zegt ‘rustig aan’.

  • Runtastic app

App nummer 2 als vaste metgezel is Runtastic. Deze sporttracker kan je voor een hele resem sporten gebruiken. Ik gebruik hem dus vooral om mijn loopjes te monitoren. Je parcours, max en gemiddelde snelheid, max en gemiddelde hartslag. Het geeft je een zicht in je prestaties en vooruitgang.

  • Mio Fuse

Zoals hierboven vermeld registreert Runtastic ook je hartslag. Als je een toestel hebt dat je hartslag meet that is. Ik koos recent voor de Mio Fuse. Een polsband die je hartslag, stappen, etc registreert. Met de Mio ben ik in staat om verstandiger, lees in mijn geval wat trager, te lopen. Ik let ook beter op mijn ademhaling waardoor mijn hartslag lager blijft. Dat maakt dat ik sneller recupereer, mijn lessen makkelijker loop en meer geniet van de beweging.

Met deze 6 running essentials zit ik momenteel aan les 19 van de podcast, nog een stevige weg te gaan. Maar toch vooral blij en fier dat ik in april net geen 50km op de loopteller had staan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *