Restart to run – deel 4

Restart to run – deel 4

In 2011 deed ik een allereerste keer van Start to Run. De podcast boordevol vreselijke muziek en aanmoedigingen van Evy loodste me probleemloos naar die 5km. Ik was stevig in vorm en toen bleek ik zwanger. Ik ging nog een paar keer lopen maar slaagde er dan ook nog eens in om mijn arm te breken. Exit deel 1.

In 2013 ging ik er opnieuw voor. Minder gedisciplineerd dan die eerste keer. Op een drafje door de lessen, ik was snel weer klaar voor die 5k. En toen kwam zwangerschap nr 2 boordevol kwalen. Exit deel 2.

Deel 3 was dan voor 2015. Abrupt beĆ«indigd door een dubbele hernia. Dus hallo 2017, ik probeer het nog een keer. Restart to run, deel 4. Vandaag les 1 via de app. Eentje met de vingers in de neus, door de dagelijkse fietstocht heb ik wel aardig wat uithouding, maar wil rustig opbouwen zodat het lijf ook beetje bij beetje sterker wordt. Aangevuld met dagelijkse oefeningen voor de buik- en rugspieren hoop ik binnenkort weer te kunnen genieten van die runner’s high. Want niets zo goed om mijn hoofd leeg te maken als een korte run. Meer dan 5k hoeft het voor mij niet te zijn, de 10k droom heb ik al opgeborgen. Maar vanaf nu tot het einde der mijn tijden op regelmatige basis een rustig loopje kunnen doen, daar teken ik voor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *