Vakantieproject 1: de tipi – 31/52

Vakantieproject 1: de tipi – 31/52

In mijn kindertijd had ik een tipi. Hij was bruin met zo een pelsen floshke aan. Een oldschool indianentent waar ik maar al te graag in kroop. Een tipi maken stond dus al een tijdje op mijn lijst, maar het ontbrak me aan tijd om er eindelijk eens aan te beginnen. Een ideaal vakantieproject dus.

Ik gebruikt het patroon van Elske en volgde nagenoeg volledig haar instructies. Het stofje vond ik bij Ikea, het leent zich mooi om er een tent uit te knippen. Ik gebruikte 5m stof en 5 bamboestokken van bij Aveve.

Ik tekende de helft van het patroon uit op een XL stuk XL tekenpapier van de tekenrol van Mats. Zo haalde ik 3 dubbele delen uit de stof en 4x halve delen. Een paar van die halfjes zette ik aan elkaar, het andere paar dient voor de uitgang.

Ik zoomde alle stofdelen boven- en onderaan om. In plaats van volledige tunnelkokers recycleerde ik repen overschot om korte tunnels te maken. Ik zoomde de repen bovenaan gewoon proper om en maakte de tunnels onderaan dicht.

En zo naaide ik de stofdelen aan elkaar. Leg de goeie kanten van de stof op elkaar en naai er op 1/3 van de bovenkant een geel lintje mee op en op ongeveer 2/3 je tunnel. Op die manier zie je binnenin ook nog mooi de bamboestokken. De stokken zelf laat je dan in de tunnels glijden en bind je bovenaan vast met een stuk stevig touw. Als je de tent opzet kan je dan binnenin ook nog de lintjes vast maken. Pimpen met wat veren en een lampion op zonne-energie en je bent vertrokken voor tipipret overdag en ‘s avonds.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *