Zeven culinaire tips voor een Eindhoven trip – 32/52

Zeven culinaire tips voor een Eindhoven trip – 32/52

Voor het eerst in tijden gingen we nog eens op weekend. Kinderloos. Bestemming Eindhoven. Op een uurtje rijden van Diest dus lekker dichtbij en met een Bongo die hier al 3 jaar stof lag te vergaren. Ik wist vooraf niks over Eindhoven maar het werd een meer dan aangename verrassing.

In Eindhoven lijk je wel eindeloos te kunnen shoppen. In het centrum heb je meerdere winkelstraten met zo wat alle grote ketens. Ga je liever op zoek naar uniekere shops dan trek je beter naar de Bergen , Strijp S die met Urban Shopper  echt een zeer fijn winkelconcept hebben en ook Woensel WestSide . En je hebt er ook een chille Pathé cinema. Maar ik geef jullie graag mijn culinaire tips mee…

 1. Stadsbranderij Eindhoven
  Voor een lekkere koffie kan je terecht in de stadbranderij. Een beetje verstopt in de Bergen vind je in een oud fabriekspand een kleine branderij. Je kan er terecht voor vers gebrande koffie, binnen in het mooi ingerichte pand of buiten op het gezellige stadskoertje.
 2. Lucifer
  Nog in de Bergen vind je Lucifer, een fijn koffiehuis waar je ook terecht kan voor lekkere thee en verse sappen. Heerlijk om rustig wakker te worden of simpelweg mensen te kijken.
 3. Fish & Chips
  Geniaal simpel concept. Een hip zaakje in Strijp S waar je terecht kan voor on the spot of take away fish and chips. Maar niet zo maar fish and chips. Kies tussen kibbeling, mosselen, inktvis of garnaalkroket met lekkere dikke frieten, verse pickles en een saus naar keuze.
 4. Onder de Leidingstraat
  Ook in het hippe Strijp S, een zaak waar ik het lekkerste boke eike ooit at. Bij Onder de Leidingstraat kan je terecht voor inkopen in hun superfood supermercado of voor een lekker ontbijt, lunch of evening snack. Ter plekke op het terras of in hun mooi ingericht pand of take away. Superverse producten, heerlijke en originele smaakcombinaties en vooral massa’s gezonde dingen.
 5. Intelligentia ICE
  Nog ruimte voor een dessertje? Als je dan toch op Strijp S rond loopt, kan je best ook maar even genieten van het heerlijke ijs van Intelligentia ICE. Roomijs of sorbet, met naast klassiekers ook originele smaken zoals citroen & tijm, parmezaanse kaas en aardbei basilicum.
 6. De Burger
  Burgerrestaurants, bij ons heb je er velen. In Eindhoven was het wat zoeken. Een echte burgerkeet is De Burger. Je hebt er keuze uit verschillende soorten vlees en extra’s op een broodje of op een salade. Het vlees is lekker en heeft een goeie structuur. De salades zijn zeer verzorgd met veel en lekkere ingrediënten. Een aanrader voor meatlovers maar ook vegetariërs en veganisten komen hier zeker aan hun trekken.
 7. Cooks
  Bij eetcafé Cooks kan je terecht voor een lekkere lunch of avondeten. Vlees, vis of veggie. In een mum van tijd toveren ze bij Cooks een heerlijke gerecht op de tafel, vers en boordevol smaak.

2 thoughts on “Zeven culinaire tips voor een Eindhoven trip – 32/52

  1. Hey Silke, we waren er maar kort en omwille van het mooie weer vooral veel genoten van buiten zijn en bijvoorbeeld niet het Van Abbemuseum gedaan. Maar vond het zeker en vast de moeite om er eens even tussenuit te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *