De Instax mini

De Instax mini

Bijna een maand geen post. Den draad heb ik duidelijk niet gevonden. Wel mocht ik een paar weken lang een Fujifilm Instax mini 8 testen dankzij fotograaf Jurgen.

De instax mini 8 is een handig en mooi toestel. Je drukt op de knop vooraan om het toestel te starten, de lens komt naar voren en via een handig lampje geeft het toestel aan welke stand de meest optimale is. Een druk op de knop later rolt je foto naar boven. Even wachten en hop, daar verschijnt het beeld.

De zoon was meteen fan en poseerde er op los. Vooral dat hij zichzelf meteen kon bewonderen leek hem heel erg te bekoren.

Ik neem graag en veel foto’s, zowel met mijn digitale spiegelreflex als smartphone. Maar de instax lijkt me een leuke aanvulling om tussendoor wat snelle kiekjes te maken, voor op een feestje of tijdens een uitstap.

Tijdens een weekendje Breda vond ik meteen ook een fijne manier om de foto’s makkelijk te bevestigen. Een staalkabel met sterke magneetjes.

De Instax Mini 8 vind je al vanaf 89 euro. Een cassette met 10 filmpjes komt op 8 à 10 euro. Pin it voor je Sint of Kerst wishlist!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *