Die keer dat we gingen picknicken in Hertberg 29/52

Die keer dat we gingen picknicken in Hertberg 29/52

Voor het vierde jaar op rij brengen we ons verlof door in eigen land. Met de kleintjes vind ik ver reizen niet zo praktisch en in eigen land valt ook veel te zien en te doen. Zo kregen we de kans om te gaan picknicken met de Toerende Toerist DanDan in Provinciaal Groendomein Hertberg in Herselt. Een ontdekking.


 

Herselt is op een boogscheut van Diest. Na 20 minuutjes rijden stonden we op de parking van herberg Mie Maan. Onder de noemer Mand vol Proviand kan je hier tot een dag vooraf een picknickzak bestellen. Voor 10 euro trek je met een broodje, een pastasalade, een appel, drankje en iets zoets het domein in. Hertberg is een uitgestrekt stuk natuur dat tot 2004  in handen van de familie de Merode was. Toen de prins ineens 1500 hectare bos en landerijen van de hand deed was een nieuw toeristisch gebied geboren. De Merode prinsheerlijk platteland strekt zich uit van Geel over Aarschot en Diest tot in Tessenderlo. Het beste van Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg, abdijen en kastelen inbegrepen.

In Hertberg is het fijn wandelen en fietsen. We deden samen met DanDan een wandeling van 4 km. Het domein heeft trouwens een speciaal rolwagenpad van 4km , ideaal voor mensen in een rolstoel of ouders met buggy’s. Onderweg konden we genieten van onze picknick in de zon met uitzicht op vennetjes. Even helemaal uit de rush en aan het einde waren de kinderen ook helemaal uitgeteld zodat we nog konden genieten van een drankje op het terras bij Mie Maan. Kortom een aanrader voor wie houdt van de natuur dichtbij. En meteen ook een goeie motivatie om het andere zomeraanbod van provincie Antwerpen te ontdekken.

 

En DanDan? Uitgekozen uit een hele rits kandidaten toert zij een maand lang door provincie Antwerpen om lekker de toerist uit te hangen. Met in haar kielzog wel steeds wat media. Gisteren ontmoette ze prinses Astrid. Maar ik had de indruk dat ze vandaag wel genoot van een rustigere dag. Ik ben vooral benieuwd wat ze van Tomorrowland zal vinden. Volg haar maand toeren door Antwerpen via haar blogpagina, op Twitter via @toerendetoerist of instagram @provincieantwerpen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *