Zwanger in de zomer – 199/365

Zwanger in de zomer – 199/365

Zwanger zijn in de zomer is iets helemaal anders dan in de winter. Dat heb ik de afgelopen weken al mogen ondervinden. En treft het dat het vandaag op mijn eerste echte vakantiedag meteen hoogzomer was. Dus bolde ik met mijn fiets maar zo vroeg mogelijk naar de supermarkt en de bakker, kwestie van de hitte voor te zijn.

Met een bolle buik fietsen blijkt voor veel mensen een niet ok zicht. Bonnekes staren me aan met een ‘ocharme dat kind’ blik en mannen kijken me met doodsvrees aan elke keer ik op de pedalen duw alsof er elk moment een kind uit me gaat poppen. Maar ik vind fietsen gewoon makkelijker en minder vermoeiend dan stappen en inkopen dragen veel belastender dan ze mee te nemen in de fietstas.

Warm weer betekent ook veel drinken. Deboosere tweette het vanmorgen in zijn hittetips en voor zwangere vrouwen is die regel extra belangrijk. De elvendertig plaspauzes neem je er dan wel even bij.  Nu de hitte van de dag plaats maakt voor wat gezondere temperaturen kan ik eindelijk mijn tuin in. Mijn buik zit me te veel in de weg om te tuinieren,  maar gelukkig trekt de natuur zijn plan en staat alles er nog redelijk ca va bij. Al heeft mijn  vierkante meterbak stilaan meer weg van een oerwoud met slabomen en woeste rucola.

 

One thought on “Zwanger in de zomer – 199/365

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *