Appeltaart – 37/52

Appeltaart – 37/52

Sokken? Een onderlijfke? Longsleeves? Zelfs de warme jas en muts werden hier afgelopen week al boven gehaald. Na de heerlijke zomermaanden is september fris en nat gestart. Van nazomer voorlopig geen sprake.

Ideaal weer voor liters soep en gebak. Zo bakte ik een appeltaart die zo lekker was dat er geen tijd was voor een foto.

Ingrediënten

500 gr bloem
250 gr sojaboter
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 vanillestokje
snuifje zout
1 volledig ei
2 eidooiers

  • topping

2 appels
2 eetlepels bruine suiker
1 eetlepels kaneel

Bereiding

Meng de boter met de suiker, vanillesuiker en het zout.
Doe er de zaadjes uit het vanillestokje, de 2 eidooiers en het volledige ei bij.
Voeg de bloem toe en kneed tot een deegbol.
Laat het deeg minstens een uur rusten in de koelkast

Haal het deeg na een uur uit de koelkast. Bebloem je werkplek en je deegrol.
Tijd om je oven voor te verwarmen op 180 graden.
Rol het deeg uit, maar rol het niet te dun want het breekt heel makkelijk. Leg een vel bakpapier in je taartvorm en leg hier je deeg in. Het overige deeg leg je even aan de kant.
Schil je appels en snij ze in schijfjes. Schik ze op je taartbodem en bestrooi ze met de mix van bruine suiker en kaneel. Gebruik je restdeeg en rol dit opnieuw uit. Snij het in smalle stroken en maak er een raster mee over je appelvulling.

Bak de taart in ongeveer 1.5u goudbruin.

 

Bakken met sojaboter vind ik altijd wat zoeken omdat de boter een stukje zachter is dan gewone boter. Jullie tips om dit te counteren zijn altijd welkom.

One thought on “Appeltaart – 37/52

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *