Waarom ik loopbaanbegeleiding dik de moeite vind

Waarom ik loopbaanbegeleiding dik de moeite vind

Vorige zomer startte ik een loopbaanbegeleiding. Na bijna 8 jaar bij mijn toenmalige werkgever leek het me wel goed om een keer stil te staan bij mijn toekomst als werkmens of toch alleszins bij mijn loopbaan op dat moment.

Via het web kwam ik terecht bij Ucare en ontmoette ik mijn fijne coach Lieve. Een eerste gesprek voor loopbaanbegeleiding is gratis. Tijdens een kennismakingsgesprek krijg je toegelicht hoe zo een begeleiding precies in elkaar zit. Ik had meteen een goed gevoel bij mijn coach en ik denk dat daar al meteen de grootste sleutel tot succes zit. Iemand bij wie je je goed voelt en die zin heeft om samen met je aan de slag te gaan. Ik kreeg meteen wat huiswerk mee om al een keer over na te denken en voor te bereiden.

Mijn 4u begeleiding werden opgedeeld in 4 gesprekken van telkens een uur. Ideaal om de oefeningen te overlopen maar ook om bij te praten met hoe het op dat moment loopt op je werk. En in mijn geval ook met mijn sollicitatie…

Want al vond ik het wel tijd voor een nieuwe uitdaging, het was pas door de loopbaanbegeleiding dat ik werd geprikkeld om er echt werk van te maken. En vooral door bewust tijd te maken voor de denkoefening en geprikkeld door de juiste vragen, ging de bal aan het rollen. Life is short, you have to perform all the miracles you can. Vooral omdat er geheel toevallig een leuke vacature in mijn oog sprong. Een verhaal waar mijn coach gretig op in pikte. Naast de oefeningen vulde ze de begeleidingstijd ook op met nuttige sollicitatietips. Goed klaargestoomd en vol zelfvertrouwen smeet ik me voor de job. En haalde ik ze ook binnen!

Ondertussen ben ik drie maand aan de slag bij Uitgeverij Averbode. Elke dag is een uitdaging, de tijd vliegt en ik leer weer evenveel bij als 8 jaar geleden op mijn eerste job. De vacature, de coaching, de timing, de puzzel viel in elkaar en ik ben bijzonder blij dat het zo gelopen is.

Loopbaanbegeleiding is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar (nog) meer voldoening op de werkvloer. Het helpt je inzien wat jij belangrijk vindt en hoe je daar zelf en samen met je werkgever aan kan bouwen. Het kan je op weg helpen naar meer happiness in je huidige job of je op weg helpen naar iets helemaal anders. Maar bovenal toont het je dat, ongeacht of je nu ergens wil blijven of op zoek wil gaan naar iets anders, je zelf gericht kan bouwen aan een succesvolle en leuke carrière.

droomjob

One thought on “Waarom ik loopbaanbegeleiding dik de moeite vind

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *