Olympic City: want meedoen is belangrijker dan roteren

Olympic City: want meedoen is belangrijker dan roteren

Rio 2016. Ik ben eigenlijk wel fan van de Olympische Spelen. Whaaaam! Olympisch goud voor Greg! Baaaaam! Brons voor Van Tichelt. Onze amazone Karine Donckers vloog er uit. De betere ja-nee soap voor de Belgen en hun 4×200 m zwemmen. Gevolgd door een puntje op de i door de zwemmers zelf. Merci held Surgeloose…

Is uw driekleur blijven hangen? Nee, ga ze aub weer zoeken! Sport haalt een enorm BE-gevoel in ons naar boven. Zelfs een aantal reclamepanelen aan huizen die ik dagelijks al fietsend passeer kleuren al maandenlang zwart, geel, rood.

Maar goed, de Olympische Spelen. Ik zie al die sporthelden graag bezig, maar kunnen we gewoon geen vaste plek kiezen voor dit fantastische sportevent? Dat lijkt me anno 2016 een stuk duurzamer. Gewoon the Olympic Village met de nodige voorzieningen, waar om de 4 jaar de Spelen te gast zijn en op de andere lege momenten de infrastructuur kan als trainingsplek voor jong en oud. Een plek waar de sportvlam 24/7 brandt. Is dat zoveel gekker dan om de 4 jaar het hele circus op een andere plek op te bouwen waarna het zachtjes kan verkommeren? Op naar Olympic City, want meedoen is belangijker dan roteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *